Şirket Parametreleri
Genel

Çalışma Yılı/ Ayı, alanında çalışma yılı ve ayı belirtilir. Çalışma yılı ve ayı puantaj kartı üzerine otomatik olarak yansıyacağından burada yazılı tarihin dışında puantaj işlemi gerçekleştirilmeyecektir. Bu nedenle puantaj işlemi yapılmadan önce çalışma yılı ve ayının düzenlenmesi gerekir.
Günlük Çalışma Saati alanına, günlük çalışma süresi yazılır. Burada belirtilen süre maaş hesaplamasını etkileyeceğinden doğru olarak belirtilmedir. Çalışma süresinin “0” olarak geçilmesi halinde tahakkuk işlemi gerçekleştirilmeyecektir.
Netten Yuvarlanacak Rakam alanında, hesaplamalar sonucu oluşacak küsuratlı rakamlarda yuvarlanacak rakam belirlenir.
Netten Atılacak Rakam alanında, hesaplamalar sonucu oluşacak küsuratlı rakamların işleme alınmayacak kısmı belirlenir.
Tehlike sınıfı ve derecesi alanında işletme için belirlenmiş tehlike derecesi ve sınıfı belirtilir.
Eksik Gün Kaç Gün Üzerinden Hesaplansın alanında belirlenen seçeneğe göre Eksik Bildirim Raporu hesapları yapılır.
Çocuk Yardımı alanında, işletmenin çocuk yardımı olarak uyguladığı rakamlar girilip takip edilir. Çocuk yardımının uygulanabilmesi için, personelin sicil kartında yer alan çocuk dağılımını yapılması gerekir. Burada belirtilen çocuk sayıları ile tanımlanan çocuk yardımı katsayıları çarpılarak maaşa etki edecektir.
Sendika Kesintisi alanında, sendikaya bağlı olarak çalışanların sendika aidatlarının hesaplama şekli belirlenir.
Sendika aidatı, çalışanın normal kazançları üzerinden hesaplanacak ise, hesaplamada kullanılacak oran sendika aidatına yüzde olarak girilir.
Sendika aidatı çalışanın sicil kartı üzerine yazılan ücret baz alınarak hesaplanacak ise, oran sendika aidatı ücret çarpanı alanına işlenir.
Sendika aidatı netten kesilsin alanında yapılan seçim, sendika aidatı bölümüne girilen yüzdenin, net veya brüt maaşı baz alarak işlem yapılmasını sağlar.
Mesai

İşletme de uygulanacak olan mesailerin tanımı yapılır. Bu bölümde yapılan tanımlamalar puantaj kartına otomatik olarak gelir.
Fazla mesai oranları bölümünde ise, uygulanacak mesai oranları belirtilir.
Ek Ödeme

Uygulanacak ek ödeme türleri belirlenir. Belirtilen ek ödeme türleri sicil kartında ödemeler alanına otomatik olarak gelir. Ek ödemeler personel için sabit ise (her ay) bu ödeme miktarı sicil kartı üzerindeki ödemeler alanında belirtilmelidir.
Ek ödeme her ay yok ise veya sabit değil ise, bu miktar puantaj kartında belirtilmelidir.
Ek ödeme tanımı yapıldıktan sonra Net Brüt alanında ek ödeminin hesaplama şekli belirtilir.
Yapılacak ek ödemenin Gelir Vergisi, SSK Primi ve Damga Vergisine tabi kısmı yüzde olarak belirtilir. Her çalışan için sabit bir ek ödeme var ise ve bu her personelin puantaj kartına tekrar tekrar yazılmak istenmiyor ise puantaj öndeğeri alanında belirtilmesi yeterli olacaktır. Puantaj öndeğerinde belirtilen rakam her personel için otomatik olarak puantaj kartına yansıyacaktır.
Yapılacak ek ödemenin miktarının program tarafından yapılması isteniyor ise, F8 Formül Alanları penceresini açarız. Bu pencerede formülde kullanacağımız değişkenlerin listesi vardır.
Formül oluştururken dikkat edilecek husus, kullanılacak değişkenlerin listede bulunan alan numaralarının (A19 vb.) kullanılması gerekliliğidir.
İkramiye içim örnek bir formül oluşturmak için;
İkramiye personel ücretinin %40 ‘nı oluşturuyor ise,
A19 * 0,4 * A90
A19 personelin ücreti
0,4 %40’lık oran
A88 ek ödeme (ikramiye)
Ek Kesinti

Uygulanacak ek kesinti türleri belirlenir. Belirtilen ek kesinti türleri sicil kartında kesintiler alanına otomatik olarak gelir. Ek kesintiler personel için sabit ise (her ay) bu kesinti miktarı sicil kartı üzerindeki kesintiler alanında belirtilmelidir. Ek kesinti her ay yok ise veya sabit değil ise, bu miktar puantaj kartında belirtilmelidir.
Ek kesinti tanımı yapıldıktan sonra Net Brüt alanında ek ödeminin hesaplama şekli belirtilir.
Yapılacak ek kesintinin Gelir Vergisi, SSK Primi ve Damga Vergisine indirim dışı oranı belirtilir. Her çalışan için sabit bir ek kesinti var ise ve bu her personelin puantaj kartına tekrar tekrar yazılmak istenmiyor ise puantaj ön değeri alanında belirtilmesi yeterli olacaktır. Puantaj ön değerinde belirtilen rakam her personel için otomatik olarak puantaj kartına yansıyacaktır.
Yapılacak ek kesintinin miktarının program tarafından yapılması isteniyor ise, F8 Formül Alanları penceresini açarız. Bu pencerede formülde kullanacağımız değişkenlerin listesi vardır.
Formül oluştururken dikkat edilecek husus, kullanılacak değişkenlerin listede bulunan alan numaralarının (A19 vb.) kullanılması gerektiğidir.
İş Sözleşmesi

Genel kulakçığındaki Süresiz (Belirsiz Süreli) İş Sözleşmesi Maddeleri Standart Gelsin alanındaki tercihlerden “Hayır (Ben Tanımlayacağım)” seçildi ise; Sicil Raporları>Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi(Süresiz) maddeleri buradaki tanıma göre gelecektir.