SATIŞ - DAĞITIM

   
 
 

Sevkiyat Planlama Hakkında Genel Bilgiler

Sevkiyat işlemlerinin gerçekleştirildiği bölümdür. Bu modülde sevkiyat planlaması yapabilir ve sevkiyat fişlerinizi detaylı olarak işleyebilirsiniz. Sevkiyat planlama, Satış-Dağıtım bölümünde Hareketler menüsü altında yer alır.

Sevk planlama depodan yapılacak bir grup sevkiyatın çıkış adreslerinin belirlenmesi, bu adreslerden uygun emirlerin yaratılması, stokların rezervasyonu ve sevk emirlerinin yaratılması işlemidir.

Sevkiyat Planlama Tanıtım Ekranı

Sevkiyat planlama modülüne tıklandığında ekrana sevkiyat planlama listesi gelir. Gelen sevkiyat planlama listesi üzerinden sevkiyat planlama fişini açmak için satır üzerinde tıklanır. Ekrana sevkiyat planlama fişi gelir. Sevkiyat planlama listesi üzerinde herhangi bir sevkiyat planlama fişi üzerinde mouse sağ tuş yapılarak ekrana gelen işlem listesi üzerinden "Sevkiyat Emri Dökümü" seçilerek sevkiyat emri dökümünü görebilir, irsaliye oluşturabilirsiniz.

Sevkiyat planlama fişi içersindeyken mouse sağ tuş yapılarak ekrana gelen işlem listesi "Sevkiyat Planlama İşlemleri" bölümünden sevkiyat planlama, irsaliye oluştur, sevkiyat emri dökümü, sevkiyat emri oluştur, sevkiyat emri sil gibi işlemler yapılır.

Fiş No alanına sevkiyat irsaliyesindeki fiş numarası otomatik olarak gelir.

Fiş Tarihi alanı sevk irsaliyesinin üzerinde bulunan sevk tarihinin yazıldığı alandır.

Müşteri Kodu alanı müşteriye ait cari hesap kodunun yazıldığı alandır. F9 tuşu veya liste butonu ile ilgili cari hesap seçilir. Eğer aranılan cari hesap listede yok ise, Shift+F9 veya mouse sağ tuş ekrana gelen işlem listesinden "Yeni" seçilerek yeni bir Cari Hesap Kartı tanımlanır.

Kodu alanına ilgili malzemenin program içerisinde takibinin sağlanacağı kod yazılır. F9 tuşu veya liste butonu ile malzeme listesi alınarak seçim yapılabilir. Eğer aranan malzeme listede yok ise Shift+F9 tuşu veya mouse sağ tuş ekrana gelen işlem listesinden "Yeni" seçeneği seçilerek yeni bir Malzeme Kartı tanımlanabilir.

Birim alanına, tanıtılan stoğa ait birim yazılır.

Miktar alanına miktar yazılır.

Döviz alanına döviz bazında işlem yapılıyor ise seçim butonu tıklanarak Döviz Cinsi seçimi yapılır.

Döviz Fiyatı alanına seçilen döviz cinsinden fiyatı yazılır.